Mali žuti cvijet Novo!

0 preuzimanja

Indijska legenda kaže da je jedan posjetitelj ušetao u rascvjetani vrt. Sa svih strana slušao je prigovor za prigovorom.

Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zašto? Zato što je od palme sve korisno - plod, lišće, grane, deblo...

zuti_cvijet

S druge strane kokosova palma zavidjela je mangu, zato što se njegov plod za skupe novce izvozi iz Indije. Sve biljke su bile ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih mislila je da je druga biljka ljepša, cjenjenija i korisnija.

Oko posjetitelja zaustavilo se na jednom malom žutom cvijetu koji je radosno cvjetao u svom kutku vrta. Sagnuo se i upitao ga: "Zašto se ti ne žališ kao svi ostali?"

Cvijet je odgovorio: "Promatrao sam kokosovu palmu i zavidio joj na lišću koje se lelujalo na vjetru. Poželio sam da i ja donosim divne, sočne plodove kao mango. Ali tada sam pomislio da ako je Bog želio da budem kao kokosova palma ili mango, On bi me takvim i stvorio. Želio je da budem mali žuti cvijet pa zato želim biti najbolji mali žuti cvijet koji je ikad postojao.

Pregleda: 3038 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 11. 2019.

Slični dokumenti

Plimsollov znak
Plimsollov znak

Samuel Plimsoll prije stotinu godina bio je član britanskoga parlamenta. Mučilo ga je zašto su brodovi morali prevoziti toliko težak teret da ih je on potapao i uzrokovao smrt mornara i materijalnu štetu.

Spot za prodaju mira
Spot za prodaju mira
mir-ilustracijaOvo je tekst spota koji je nedavno prikazan u kinu. Na bijelom ekranu je pisalo: U ovom spotu nema zgodnih djevojaka u kostimima, nema psića, nema slatke dječice, nema novorođenčadi. U ovom spotu nema zaljubljenih nema poljubaca, nema obitelji koja doručkuje. U ovom spotu nema specijalnih efekata, niti poznatih osoba niti pak manekenki. Zato što ovaj spot nudi na prodaju jedan proizvod za koga nikoga ne treba uvjeravati da ga kupi. To je proizvod koji želiš imati i koji si vjerojatno već kupio a danas ga više ni nema u prodaji. To je proizvod koji nema svoju marku, nema slogan, niti promociju. Bilo bi lijepo da se ovaj spot prikaže u cijelom svijetu jer proizvod koji želi prodati je M I R! A budući da ga ljudi kojima je potreban ne mogu kupiti učini ovako: uzmi malo mira kojega još imaš u svojoj kući, i koristi ga na ulici, u prometu... koristi ga dok čekaš u redu u pošti, na radnom mjestu, na stadionu... Mir je zanimljiv proizvod! Što se više koristi više ga ima. I budu li ga svi koristili doći će dan u kojem neće trebati raditi spot za kupnju mira. Prodaj MIR kad god možeš. autor nepoznat

Zanimljivosti

Svih 7 Crkava Apokalipse, spomenutih u Bibliji, nalaze se u Maloj Aziji – Efes (Ephesus), Izmir (Smirna), Pergam, Thyartira, Sard, Philadelphia, Eskihisar (Laodicea)

Humor

Za vrijeme propovijedi, koja se poprilično otegla, župnik načas prekine govor uz ispriku: – Nadam se da mi nećete zamjeriti, zaboravio sam sat na stolu. Iz pozadine se čuje duboki muški glas: – Ne brinite, velečasni, u sakristiji imamo kalendar…

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)