Svečana promocija zbornika učeničkih radova „Ja Domovinu imam“ - PROMJENA TERMINA

Split, 14. prosinca 2022.

Radosni zbog velikog uspjeha naše nogometne reprezentacije, koja u utorak igra polufinale Svjetskog prvenstva, kako bismo svi mogli gledati i bodriti naše igrače, obavještavamo Vas da će svečana promocija Zbornika "Ja Domovinu imam" biti u srijedu 14. prosinca u 18.30 sati.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, u prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na okvirnu temu „Ja Domovinu imam“. Natječaj je pobudio veliki interes učenika te je pristiglo mnoštvo njihovih radova. 

Dva prosudbena povjerenstva napravila su izbor najboljih radova te je upravo ovih dana izišao iz tiska zbornik učeničkih literarnih i likovnih radova „Ja Domovinu imam“.

Svečana promocija zbornika učeničkih radova „Ja domovinu imam“ bit će upriličena 14. prosinca 2022. godine u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u 18.30 sati.

Zbornik će predstaviti:

don Josip Periš, Katolički bogoslovni fakultet u Splitu

Marina Šimić, prof., OŠ Tučepi u Tučepi

doc. dr. sc. Dubravka Kuščević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu

 

 Nastupa:

Klapa Pasika

Moderatorica: Helena Balajić

 

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na svečanoj promociji zbornika. Ovaj poziv osobito upućujemo učenicima, njihovim voditeljima i roditeljima kao i ravnateljima škola čiji su radovi uvršteni u zbornik. Popis literarnih i likovnih radova u zborniku Ja Domovinu imam

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Bila jednom četvorica po imenu Svatko, Netko, Bilo tko i Nitko. Trebalo je obaviti jedan vrlo važan posao i Svatko je mislio da će ga Netko obaviti. Bilo tko je to mogao učiniti, a Nitko nije htio. Netko se zbog toga naljutio jer je to bio posao za Svakoga. Svatko je opet mislio da bi ga Bilo tko mogao obaviti, no Nitko nije shvatio da ga Netko ne želi obaviti. Na kraju je Svatko krivio Nekoga jer Nitko nije učinio ono što je mogao napraviti Bilo tko.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)