Školsko natjecanje iz vjeronauka

12. siječnja 2021.

Školsko natjecanje iz vjeronauka održat će se 25. siječnja (ponedjeljak) u 13 sati. Zbog pandemije koronavirusa neće se održati uobičajena međuškolska razina natjecanja.

Budući da Škola samostalno provodi natjecanje, pozivamo Vas da obvezno prijavite svoju školu najkasnije do 20. siječnja (srijeda) u Katehetski ured telefonski ili e-mailom kako bismo Vam na vrijeme mogli dostaviti testove i upute natjecanja. Nije potrebno navoditi imena učenika nego samo školu i mentora. Također, obvezno navesti službenu e-mail adresu predsjednika školskog povjerenstva na koju ćemo poslati upute o provedbi natjecanja i testove.

Prema našoj evidenciji značajan broj vjeroučitelja ima dodatne sate za vjeronaučnu olimpijadu. Stoga i ove godine, bez obzira na otežane okolnosti, očekujemo veliki broj školskih ekipa na natjecanju.

Svaka škola treba oformiti neovisno povjerenstvo za provedbu natjecanja. Na školskom natjecanju sudjeluju svi učenici koji su se pripremali u vjeronaučnoj grupi, a najbolja četiri učenika čine ekipu te škole. Nakon provedenog natjecanja, povjerenstvo treba testove četiriju najuspješnijih učenika skenirati i poslati e-mailom u Katehetski ured. Nadbiskupijsko povjerenstvo, ovisno o rezultatima, pozvat će na nadbiskupijsko natjecanje najuspješnije ekipe.

Zanimljivosti

Crkvu Uskrsnuća na mjestu Isusova groba u stijeni podigli su vjernici u 4. st. Današnju Crkvu Svetoga groba podigli su križari 1149. godine.

Humor

Harold Camping, vođa američŤke sekte predvidio je smak svijeta za 21. svibanj 2011, ali pošto se to nije dogodilo on se povukao u sebe i pao u depresiju. Haso, njegov susjed u Kaliforniji, vidjevši ga onako skrhanog, upita: Šta je ba Harolde, šta si tako pokis’o? – Ma čuo si valjda, nije mi se ostvarilo predviđanje. Svi mi se rugaju! -Joj, ma ‘ajde ba Harolde, svako pogriješi, nije smak svijeta!

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)