Novi termini vjeronačne olimpijade za osnovnu i srednju školu

Objavljujemo nove termine vjeronaučne olimpijade za osnovnu i srednju školu:

  • 16. veljače – školsko natjecanje
  • 23. ožujka – nadbiskupijsko natjecanje

Upute o za održavanje natjecanja: Upute za provedbu školskog natjecanja iz vjeronauka

Svi oni koji su već proveli privatno školsko natjecanje i imaju ekipu od četiri učenika – ta četiri učenika pišu službene testove  državnog povjerenstva 16. veljače i bore se za plasman na nadbiskupijsko natjecanje. Te testove ćete skenirane u PDF-u poslati mailom u Katehetski ured.

  • Oni koji nisu proveli privatno natjecanje, svi učenici koji su spremni pišu službeni test državnog povjerenstva 16. veljače, a testove od najbolja četiri učenika šaljete u Katehetski ured i oni čine ekipu koja se bori za plasman na nadbiskupijsko natjecanje.
  • Nadbiskupijsko povjerenstvo, sa sjedištem u Katehetskom, uredu prekontrolirat će sve testove, objaviti ljestvicu poretka i pozvati određeni broj ekipa na nadbiskupijsko natjecanje koje će se održati 23. ožujka.

Podsjećamo, ne zaboravite poslati mail predsjednika povjerenstva za školsko natjecanje na koji će biti poslani testovi.

Zanimljivosti

U Japanu živi 452 tisuće katolika od kojih je 60 posto žena. Najveći broj ih živi u Tokiju, Nagasakiju, Osaki i Yokohami. Katoličku je vjeru u zemlju Izlazećeg sunca u XVI. st. donio isusovac sv. Franjo Ksaverski, apostol Indije, Japana i Kine.

Humor

“Bože, daj mi mudrost da razumijem svoga šefa! Daj mi ljubavi da mu oprostim! Daj mi strpljenja da razumijem njegova djela! Ali dragi Bože nemoj mi dati snagu, jer ako mi daš snagu RAZBIT ĆU MU GLAVU!!!”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)