Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje

Split, 11. ožujka 2023.

Međubiskupijski stručni skup za vjeroučitelje na temu: Transhumanizam održat će se 11. ožujka 2023. (subota) u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. 
Program stručnog skupa Transhumanizam

 

 

Ovaj stručni skup na međubiskupijskoj razini organiziraju Katehetski uredi Splitsko-makarske, Zadarske, Šibenske, Hvarske i Dubrovačke nad/biskupije u suradnji sa Katoličkim bogoslovnim fakultetom – Split i Agencijom za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split koja pokriva pet navedenih biskupija te je obvezan za sve vjeroučitelje u školi u sklopu njihova trajnog usavršavanja.

Vjeroučitelji se trebaju prijaviti isključivo elektroničkim putem na: ettaedu.azoo.hr najkasnije do 10. ožujka ove godine.

 

Zanimljivosti

Petak se smatra nesretnim danom od davnine i pripisuje mu se npr. da je Eva nagovorila Adama da “zagrize jabuku” u petak, potop u Noino vrijeme je započeo u petak, Bog je u petak graditeljima Babilonske kule pomiješao jezike, a i Solomonov hram razoren je upravo u petak.

Humor

Vračara će jednoj ženi: “Vidim u kartama da će vaš muž uskoro umrijeti…” “To znam”, odgovori žena, “a što kažu karte hoće li biti istrage?”.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)