Duhovna obnova i izlet za vjeroučitelje

Postira, 10. prosinca 2022.

Duhovna obnova u Došašću za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se 10. prosinca (subota) 2022. godine u pastoralnom centru Sveti Josip u Postirama na Braču.

Program izleta:

09.00 sati – Polazak trajektom za Brač
11.00 sati – Duhovni nagovor (prof. dr. sc. Marko Trogrlić)
12.30 sati – Sv. misa
13.30 sati – Ručak
14.30 sati – Popodnevni program
18.00 sati – Povratak kućama

Budući da izlet iziskuje veća financijska sredstva (prijevoz brodom i busom, ručak) svaki vjeroučitelj osobno treba participirati u iznosu od 100 kuna, a ostatak ćemo financirati iz našeg zajedničkog fonda.

Iako putujemo trajektom broj sudionika ograničen je kapacitetom pastoralnog centra. Stoga molimo sve zainteresirane vjeroučitelje da se na vrijeme prijave i uplate novac u Katehetski ured najkasnije do 26. studenoga (subota). Napominjemo da u slučaju odustajanja ne možemo vraćati uplaćeni novac, jedino u slučaju da se netko naknadno prijavi.

Važno upozorenje: Polazak trajekta je u 9.00 sati iz trajektne luke i svi moramo doći na pristanište makar 20 minuta ranije da možemo podijeliti karte.

Zanimljivosti

“Mačak Oscar obilazi krevete u domu u kojem su smještene starije osobe koje boluju od Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti i ponekad se zaustavi i sklupča pokraj kreveta. U vrlo velikom broju slučajeva, pacijent kraj čijeg se kreveta Oscar zaustavio umre tijekom nekoliko sljedećih sati” piše dr. David Dosa u New England Journal of Medicine. Mačak je u domu za starije i bolesne osobe na Rhode Islandu u SAD-u naslutio kraj zemaljskog života za 25 osoba u razdoblju od 2 godine. “Mnoge obitelji umrlih nalaze u tome utjehu. Ako nisu stigli u bolnicu, oni cijene što je netko bio uz njihove bližnje u posljednjim satima života.”

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Hvalisanje je početak sramote. (Japanska)