Krist nema drugih ruku Novo!

0 preuzimanja

KRIST NEMA DRUGIH RUKU

Ima samo naše ruke da i danas izvede svoje djelo.

KRIST NEMA DRUGIH NOGU

Ima samo naše noge da povede ljude svojim stazama.

KRIST NEMA DRUGIH USANA

Ima samo naše usne da današnjim ljudima prozbori o sebi.

KRIST NEMA DRUGIH POMAGALA

Ima samo našu pomoć da k sebi dovede ljude.

MI SMO JEDINA BIBLIJA koju narodi još čitaju

MI SMO BOŽJA PORUKA ispisana riječima i djelima.

ALI ... Ako tekst ispadne krivotvorina? Ako naše ruke zaokupe drugi poslovi? Ako naše noge

krenu stranputicom? Ako naše usne izriču mračne i nepovjerljive riječi?

Ako... ZAR MU MOŽEMO SLUŽITI... ako ga ne slijedimo?

autor nepoznat

Pregleda: 941 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Neodgovorni liječnik
Neodgovorni liječnik

Jednog su liječnika pozvali da hitno dođe u bolnicu operirati bolesnog dječaka. Došao je žurno; odmah na ulazu zaogrnuo se kirurškim ogrtačem i uputio ravno u salu za operacije. U hodniku ispred sale zatekao je bijesna dječakovog oca.

Majčinim stopama
Majčinim stopama

majka_ilustracijaU našem domu u Costa Mesi u Kaliforniji vladala je strka. Ali u kući s desetero djece i još jednim na putu, svaki je dan uglavnom bio takav. Tog mi je dana bilo posebno teško obavljati svakodnevne poslove - a sve zbog jednog malog dječaka. Len, koji je tada imao tri godine, pleo mi se oko nogu kamo god bih išla. Kad bih zastala da nešto učinim pa se okrenula, spotakla bih se o njega. Nekoliko puta sam mu predložila da se ide igrati. '' Nećeš se ići ljuljati?'' opet sam pokušala. Ali on se samo bezazleno nasmiješio i rekao: ''Ne, majčice. Radije bih ostao ovdje s tobom.'' I nastavio je skakutati za mnom. Nakon što sam mu već peti put stala na prste, izgubila sam strpljenje pa sam ustrajala na tome da se ode van igrati s drugom djecom. Kad sam ga pitala zašto se tako ponaša, pogledao me je svojim milim zelenim očima i kazao: '' Majčice, u vrtiću mi je odgojiteljica rekla da moram ići Isusovim stopama, ali ja ga ne vidim pa idem tvojim stopama.'' Digla sam Lena na ruke i čvrsto ga zagrlila. Suze ljubavi i poniznosti potekle su zajedno s molitvom koja se rađala u mom srcu - molitva zahvalnosti za jednostavno i predivno razmišljanje trogodišnjeg dječaka.

(Davida Dalton - Melem za kršćansku dušu)

Zanimljivosti

Švicarsku gardu utemeljio je prije točno 500 godina papa Julije II (1506. g.). Nikada nije brojila više od 250 gardista, a danas je čine četvorica časnika, 16 dočasnika i 90 kopljanika.

Humor

“Velečasni, mogu li spasiti dušu ako za crkvu dam 10 000 kuna?” – pita škrtac na umoru. “Nisam siguran, ali ja bih na Vašem mjestu pokušao.”

Poslovice

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka)