Vjera životom potvrđena Novo!

0 preuzimanja

Iz života: “Sv. Ante Pustinjaka”

Doznao je da u egipatskoj Aleksandriji živi neki obućar koji je svetiji od njega. Željan da se što bolje usavrši u kršćanskom životu, odluči potažiti ga i pitati za tajnu njegova uspjeha u svetosti. Upita ga: - Što sve učiniš da bi bio tako velik na Božjem putu? Odgovori mu: - Ja sam jedno veliko ništa na Božjem putu: ja sam samo obućar. - Što radiš još, kako provodiš svoje dane? - Dijelim ih na tri dijela: osam sati radim, osam molim i osam spavam. Vjerovao je da su mu dani još veći dobrim djelima, pa ga upita: - U čemu je tajna tvoje svetosti? Da nije u siromaštvu? Obućar uzvrati: - I ovdje jednostavno u novcu koji zaradim imam tri dijela: jedan dio dajem siromašnijima od mene, drugi dajem Crkvi, a treći ostaje meni. Svetac je sve svoje darovao da bi bolje mogao slijediti Krista, pa ga ponovno upita: - Što još činiš za Gospodina Boga?… Kako u svojoj unutarnjosti doživljavaš Boga u ovom gradu grijeha? U svoj svojoj jednostavnosti odgovori obućar: - Ispovijedam ti da mi je veoma loše u ovom gradu, posebno noću kada spavam, pa mislim koliki su grješnici oko mene. često znam i zaplakati. Tada najviše i molim: “Gospodine, poslušaj me! Ovi grješnici oko mene moja su braća. Ne kažnjavaj ih. Kazni mene namjesto njih. Pošalji mene u pakao, ali spasi moju braću!” Tada je shvatio svetac da je tajna prave svetosti ona koja nas čini slične Nebeskom Ocu, koji daje da sunce sja i nad pravednima i nepravednima. Šalje kišu dobrima i zlima i šalje svoga Sina na svijet da spasi grješnike.

tekst preuzet sa: svjedocanstva.wordpress.com

Pregleda: 160 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Zanimljivosti

Godine 2005. tradicionalnim načinom su u Santiago de Compostelu stigle 94 tisuće hodočasnika. Hodočasnikom se smatra svatko tko u svetište dođe prešavši barem 100 km puta. U svetoj godini, tj. godini u kojoj je blagdan sv. Jakova u nedjelju, broj hodočasnika se utrostruči.

Humor

Djeca se igraju mobitelima u pješčaniku, a jedina odgojiteljica drijema na klupi. – Kako možete spavati, to su mala djeca… razbježat će se – probudi ju prolaznik. – Neće oni nigdje. Wi – Fi nam je ograničen na pješčanik.

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)