Vjera životom potvrđena Novo!

0 preuzimanja

Iz života: “Sv. Ante Pustinjaka”

Doznao je da u egipatskoj Aleksandriji živi neki obućar koji je svetiji od njega. Željan da se što bolje usavrši u kršćanskom životu, odluči potažiti ga i pitati za tajnu njegova uspjeha u svetosti. Upita ga: - Što sve učiniš da bi bio tako velik na Božjem putu? Odgovori mu: - Ja sam jedno veliko ništa na Božjem putu: ja sam samo obućar. - Što radiš još, kako provodiš svoje dane? - Dijelim ih na tri dijela: osam sati radim, osam molim i osam spavam. Vjerovao je da su mu dani još veći dobrim djelima, pa ga upita: - U čemu je tajna tvoje svetosti? Da nije u siromaštvu? Obućar uzvrati: - I ovdje jednostavno u novcu koji zaradim imam tri dijela: jedan dio dajem siromašnijima od mene, drugi dajem Crkvi, a treći ostaje meni. Svetac je sve svoje darovao da bi bolje mogao slijediti Krista, pa ga ponovno upita: - Što još činiš za Gospodina Boga?… Kako u svojoj unutarnjosti doživljavaš Boga u ovom gradu grijeha? U svoj svojoj jednostavnosti odgovori obućar: - Ispovijedam ti da mi je veoma loše u ovom gradu, posebno noću kada spavam, pa mislim koliki su grješnici oko mene. često znam i zaplakati. Tada najviše i molim: “Gospodine, poslušaj me! Ovi grješnici oko mene moja su braća. Ne kažnjavaj ih. Kazni mene namjesto njih. Pošalji mene u pakao, ali spasi moju braću!” Tada je shvatio svetac da je tajna prave svetosti ona koja nas čini slične Nebeskom Ocu, koji daje da sunce sja i nad pravednima i nepravednima. Šalje kišu dobrima i zlima i šalje svoga Sina na svijet da spasi grješnike.

tekst preuzet sa: svjedocanstva.wordpress.com

Pregleda: 807 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Zanimljivosti

U Kraljevoj Sutjesci u Bosni mladi su stoljećima na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, tetovirali križ na tijelo kao simbol pripadnosti kršćanskoj vjeri. Običaj postoji od turskih osvajanja a prije šezdesetak godina se gotovo ugasio. Danas se križ može vidjeti na rukama starijih žena i na ponekoj mlađoj ruci.

Humor

“Bože, daj mi mudrost da razumijem svoga šefa! Daj mi ljubavi da mu oprostim! Daj mi strpljenja da razumijem njegova djela! Ali dragi Bože nemoj mi dati snagu, jer ako mi daš snagu RAZBIT ĆU MU GLAVU!!!”

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)