Kako izgleda slon? - bramanska legenda Novo!

0 preuzimanja

slon-ilustracija-vjeronaukU jedno selo u kojem stanuju slijepci jednog dana zalutao slon... Slijepci su istina puno toga čuli o slonovima, ali slona nikada nisu vidjeli niti su mogli zamisliti kako slon izgleda. Kada se selom pronio glas da je među njih došao slon, svi su izašli iz svojih koliba da ga opipaju i tako sebi predoče ovu neobičnu životinju. Jedan pristupi i uhvati slona za kljove i reče: slon je kao deblo platane. Drugi dodirne slonovo uho i reče: slon je sličan lepezi kojom se čisti riža. Treći ga uhvati za rep i reče: nema nikakve razlike između slona i zmije. Konačno četvrti obujmi slonovu nogu i reče: slon je sličan običnom stupu. Tako je svaki od slijepaca izrekao svoj sud o slonu i opisao životinju onako kako je mislio da izgleda. Jasno je da nijedna predodžba nije bila ispravna. I mi smo slični ovim slijepcia. Htjeli bismo svojim slabim razumom predočiti i dokučiti kakav je Bog...

Pregleda: 1192 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ispovijest vjere Hrvata katolika
Ispovijest vjere Hrvata katolika

Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga.
Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom...

Zašto ne ja?
Zašto ne ja?

U kliniku su bili dovezli jednoga oca.

Rak, bez ikakve šanse izlječenja.

Zanimljivosti

Prelijepa Sagrada Familia (Sv. Obitelj) crkva koju je u Barceloni projektirao Antonio Gaudi gradi se od 1882. godine i još uvijek nije dovršena. Zanimljivo je da to nije crkva koja se najduže gradi u povijesti; npr. katedrala u Antwerpenu u Belgiji građena je 269 godina.

Humor

Kad je otac Eleuterije napunio stotu godinu počeo je gubiti pamćenje. Jednog dana se izgubio na ulicama Damaska pa je upitao prodavača: – Oprosti, znaš li gdje je otac Eleuterije? – Ali vi ste otac Eleuterije. – zbunjeno će prodavač. – Jesam. Samo ne znam gdje se nalazim.

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )