Kako izgleda slon? - bramanska legenda Novo!

0 preuzimanja

slon-ilustracija-vjeronaukU jedno selo u kojem stanuju slijepci jednog dana zalutao slon... Slijepci su istina puno toga čuli o slonovima, ali slona nikada nisu vidjeli niti su mogli zamisliti kako slon izgleda. Kada se selom pronio glas da je među njih došao slon, svi su izašli iz svojih koliba da ga opipaju i tako sebi predoče ovu neobičnu životinju. Jedan pristupi i uhvati slona za kljove i reče: slon je kao deblo platane. Drugi dodirne slonovo uho i reče: slon je sličan lepezi kojom se čisti riža. Treći ga uhvati za rep i reče: nema nikakve razlike između slona i zmije. Konačno četvrti obujmi slonovu nogu i reče: slon je sličan običnom stupu. Tako je svaki od slijepaca izrekao svoj sud o slonu i opisao životinju onako kako je mislio da izgleda. Jasno je da nijedna predodžba nije bila ispravna. I mi smo slični ovim slijepcia. Htjeli bismo svojim slabim razumom predočiti i dokučiti kakav je Bog...

Pregleda: 2569 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Čin vjere
Čin vjere

Vjerujem čvrsto sve

što je Isus Krist učio

Ispovijest vjere Hrvata katolika
Ispovijest vjere Hrvata katolika

Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga.
Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom...

Zanimljivosti

Marijanski hodočasnički centar Bliskog Istoka i svih Arapskih zemalja je svetište Naše Gospe Libanonske u Harrisi 25 km od Bejruta. U Svetište dolaze i nekršćani i ateisti – bilo kao turisti ili iz poštovanja prema Onoj za koju se iz Kurana čita: “Najplemenitija od svih žena u svemiru.”

Humor

Doživjela žena kliničku smrt. Pita ona sv. Petra može li vidjeti muža prije nego što se ponovno vrati na zemlju. – Daj mi neke podatke da ga lakše nađem? Ime, vjera, zanimanje, koliko ste bili u braku? na to će Petar. – 50 godina smo bili u braku. – Ah, on je onda među mučenicima.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)