Legenda o toplom kamenu – pps o moći navike u životu

48 preuzimanja

Legenda o toplom kamenu – pps o moći navike u životu

Postoji legenda kako je nakon požara u Alexandrijskoj knjižnici ostala jedna knjiga u kojoj je bio papirus s legendom o toplom kamenu. Taj kamen, naime, može sve pretvoriti u zlato. I jedan je čovjek sve rasprodao i krenuo u potragu za kamenom…
Prezentacija o moći navike u ljudskom životu.

Veličina: 499.61 KB
Pregleda: 1827 Pregleda
Preuzimanje: 48 puta
Ažurirano: 15. 09. 2017.

Slični dokumenti

Jednostavan život – priča meksičkih ribara pps
Jednostavan život – priča meksičkih ribara pps

Jedan je ribar u malom gradiću ulovio tunu, sjeo na obalu i odmarao se. Poslovni čovjek se silno začudio zašto ribar nije nastavio s ribolovom kako bi se obogatio.
Ribar na to otkriva svoju životnu tajnu: najvažnije su one stvari koje ne možeš kupiti – ljubav, vrijeme, kvalitetno druženje…

Škorpion – poučna priča pps
Škorpion – poučna priča pps

Jedan je pustinjak tri puta spasio škorpiona da se ne utopi, a ovaj ga je za uzvrat sva tri puta ugrizao. Na pitanje zašto ga ponovno spašava pustinjak odgovori: “Obojica slijedimo svoju prirodu; njegova je da grize, a moja da budem milosrdan.”

Zanimljivosti

Tamjan “raste” u Indiji i Južnoj Arabiji, a smirna u Somaliji i Etiopiji. Naime tamjan se dobije sušenjem bljedožute smole iz drva vrlo tanke kore koje raste u indiji i Južnoj Arabiji, a smirna (mira) se radi od smole grma koji raste u Somaliji i Etiopiji.

Humor

Vojni časnik pita župnika: “Koliko bi vojnika moglo prespavat u crkvi?” – “Za vojnike ne znam, ali dok ja propovijedam, spava oko 5 stotina” – odgovori župnik.

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)