Savršena žena Novo!

0 preuzimanja

savrsena_zena_ilustracijaStudenti počeše zapitkivati profesora:

"Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele vas oponašati i slijediti. A nas sve jako zanima jedna stvar: zašto se još uvijek niste oženili?

Profesor, iako zatečen pitanjem, poče im pričati:

"Vidite, ja sam uvijek tražio Savršenu Ženu!

I u tom traženju, proputovao sam mnogo zemalja. Jednom sam volio jednu prelijepu djevojku. Bila je nevjerovatno, nevjerovatno lijepa. Nijedan muškarac nije mogao odoliti njenoj ljepoti. Ali nažalost, njena duša nije imala takvu ljepotu, pa smo se nakon nekog vremena razišli.

Poslije toga sam sreo još jednu mladu djevojku. Ona je bila i lijepa i pametna i obrazovana. Ali nažalost, karakteri su nam bili potpuno različiti i morali smo prekinuti vezu.

Vidio sam od tada mnogo predivnih žena, ali ja sam još tragao za svojom Savršenom."

"I šta se dogodilo, zar niste nikada sreli takvu?

"Jesam. Sreo sam je! Jednoga dana pojavila se baš takva: Savršena Žena. Pametna, lijepa, očaravajuća, produhovljena, elegantna, dobra… jednostavno savršena!"

"I tada ste se oženili?!" - nestrpljivo uglas upitaše studenti.

"Ne! Na moje veliko razočarenje, ispostavilo se da ona traži SAVRŠENOG MUŠKARCA!!!"

Mnogi traže savršenstvo kod drugih ali na svom savršenstvu ne rade.

Pregleda: 1706 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi
Kako dokučiti dubine i tajne ljubavi

Jednom su upitali Zenona iz Eleje (da, onog s paradoksom o Ahileju i kornjači), mogu li se i «mudre glave» također zaljubiti. - Naravno! – odgovorio je ovaj.

Reci prije
Reci prije

On je bio ljudina, jaka glasa i odlučnih pokreta. Ona bijaše nježna i osjetljiva. Vjenčali su se.

Zanimljivosti

U Sevilli u Španjolskoj u Velikom tjednu 57 katoličkih bratovština guraju velike platforme sa svetim slikama iz svojih crkava do katedrale i natrag. Platforme prate bosi pokajnici koji na ramenima nose križeve a oko nogu željezne lance, dječaci sa bubnjevima i maskirane osobe koje imaju na glavi šiljate inkvizitorske kape.

Humor

Obavijest na ulazu u crkvu: Dragi vjernici, Gospodin nam se obraća na razne načine. Ali sigurno vas neće zvati na mobitel. ZATO VAS LIJEPO MOLIM DA GA ISKLJUČITE PRIJE ULASKA!

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)