Govorne kompetencije u nastavi na daljinu (dr.sc. Siniša Kovačić)

67 preuzimanja

Veličina: 843.01 KB
Pregleda: 1673 Pregleda
Preuzimanje: 67 puta
Ažurirano: 03. 09. 2021.

Slični dokumenti

Odmori dušu 26 – pps
Odmori dušu 26 – pps

Prva polovica života nam prođe u traženju imetka, uspjeha i slave, a druga u potrazi za liječnicima.
Ljudska sreća je sastavljena od isto toliko dijelova koliko joj ih još nedostaje.
Gostioničar voli pijanicu, ali ne za svog zeta.
Stvar koja najbrže ostari je zahvalnost.

Sveci naši nebeski zaštitnici – pps za 1. razred
Sveci naši nebeski zaštitnici – pps za 1. razred

Sveci naši nebeski zaštitnici – pps učenje kroz igru. Simboli i po nekoliko rečenica o svecima Katoličke crkve. Korisno za vjeronauk u prvom razredu osnovne škole. Učenje kroz igru.

Zanimljivosti

Svetiše Wiktrowki, posvećeno Mariji Kraljici Tatra, smješteno na visini 1150 m nekoliko tisuća gorštaka putuje (isključivo pješice) osim na Marijine blagdane i na Pastirisku misu u Božićnoj noći i u Silvestarsku noć.

Humor

Da žive u današnje vrijeme: Sveti Jure bi se našao na meti društva za zaštitu životinja i vjerojatno dekanoniziran. Homer bi bio suđen zbog klevete i širenja lažnih vijesti. Mojsije bi bio optužen za izazivanje opće opasnosti i remećenja eko-sustava. Aladin bi pokušao protrljati žarulju i ubila bi ga struja. Cezar bi bio svrgnut zbog neodgovorne politike na Rubikonu i osuđen zbog nezakonite kocke. Odisej bi se, nakon povratka kući, suočio s brakorazvodnom parnicom kao odštetom za neredovito ispunjavanje bračnih dužnosti i prijevaru. Kraljević Marko bi dobio trajnu zabranu za jahanje zbog pijanstva, kao i tužbu zbog navođenja životinja na alkoholizam i uništavanje putne infrastrukture. Edip bi pronašao dobrog psihoanalitičara i izbjegao incest. Orfej bi se drogirao i izdavao albume za “Croatia records”. Kaligula bi bio gradonačelnik. Nostradamus bi imao agenciju za proricanje i plaćeni termin na Net-TV. Tesla bi i dalje bio ispred svog vremena.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)