Vjeronauk - nedjelja Novo!

0 preuzimanja

farmer_animacijaNeki je seljak kudio susjeda što gubi vrijeme odlazeći u crkvu umjesto da radi nešto korisno. Ovaj mu odgovori: “Što bi rekao da ja ako imam sedam kuna usput nekom siromahu dam šest?” Da siromah mora biti za hvalan zbog primljenog dara. “A ako bi taj, umjesto da mi zahvali, tražio i sedmu kunu?” upita pobožni susjed. “Ma, zaslužio je batine, a ne novac!” Ali ti baš tako radiš! Bog ti je dao šest dana za rad, a sedmi za odmor i zahvaljivanje. A ti, umjesto da ga poštuješ zbog primljenog, želiš mu ukrasti i taj sedmi dan.
Pregleda: 799 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Stuba više - priča o životnim poteškoćama
Stuba više - priča o životnim poteškoćama

Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar. Životinja je satima zapomagala dok je seljak pokušao dokučiti što učiniti.

Savršeni župnik
Savršeni župnik

Savršeni župnik propovijeda točno deset minuta. Pritom oštro osuđuje sve grijehe, ali tako da se nitko ne osjeća povrijeđenim. Radi od ranoga jutra do ponoći, ali uvijek je svjež i odmoren.

Zanimljivosti

Naši zaposlenici rade mnogo i sretni su, objasnio je Thomas Kuwatch menadžer tvrtke. Troje radnika otpušteno je, a dvoje je dalo otkaz ne mogavši podnijeti toliku sreću.

Humor

Dvoje djelatnika i ravnatelj odoše na ručak i nađoše staru uljanu lampu. Protrljaše je a iz lampe izađe duh i reče: – “Troje vas je pa ću svakome ispuniti po jednu želju.” – Prvo meni – reče djelatnica. – Želim biti na Bahamima i voziti se gliserom ne mareći ni za što na svijetu! Puf! I ona nestane. – Njen kolega, u čudu, reče: ” Ja sam slijedeći! Ja sam slijedeći! Želim da sam na Havajima, na plaži i zauvijek okružen pinacoladom i ljubavlju svog zivota. Puf! I on nestane. – Ti si na redu – reče duh ravnatelju. A on reče: – Želim da se ovo dvoje poslije ručka vrate na posao. *p o u k a: UVIJEK PUSTITE ŠEFA DA PRVI GOVORI!

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)