Trgovanje školom - priča o odgoju Novo!

0 preuzimanja

ucenje-ilustracijaTrgovac je htio na brzinu školovati sina. Gledao je školski program i zaključio kako je preopširan. Obratio se ravnatelju škole: „Zar moj sin mora sve to učiti? Platit ću vam da mu skratite školovanje. Koliko tražite?“ Ravnatelj mirno odgovori: „Ovisi o tome što želite da on postane. Vidite, kad Bog stvara hrast, uzme si obično dvadesetak godina i više. Ali kad treba stvoriti tikvu, dovoljna su mu i dva mjeseca.“ Trgovac je ostao bez riječi. 

Prema Priče o pahuljici - Ljudevit Anton Maračić

Pregleda: 1008 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 05. 2020.

Slični dokumenti

Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom
Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom

Jedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače."

Zanimljivosti

U Dioklecijanovo vrijeme učitelji različitih područja imali su bitno različite plaće. Učitelj u osnovnoj školi bio je plaćen 50 denara mjesečno po dječaku, učitelj aritmetike i učitelj stenografije 75, učitelj rukopisa ili paleografije 40, književnosti ili pak geometrije 200 denara, a najbolje je plaćen bio učitelj govorništva sa 250 denara.

Humor

Apostolski nuncij u Parizu jednom je za vrijeme svečanog ručka sjedio pored neke uvažene gospođe koja je bila previše razgolićena. Kad je na stol doneseno voće, on uze jabuku i pruži je gospođi. Na njen upitan pogled reče: “Gospođo, samo uzmite. Eva je opazila da je gola tek kad je pojela jabuku.”

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)