Planirano zanemarivanje - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

violina-ilustracijaKad su mladu koncertnu violinisticu upitali koja je tajna njenog uspjeha odgovorila je: “Planirano zanemarivanje!”
Zatim je objasnila: “Dok sam išla u školu imala sam puno obaveza na koje sam trošila svoje vrijeme. Kada bih nakon doručka otišla u svoju sobu, pospremila bi i krevet i sobu, i očistila pod i završila sve ostalo što je bilo potrebno. Nakon toga bih žurila vježbati violinu. Otkrila sam da ne napredujem onako kako sam htjela napredovati. Zato sam preokrenula redoslijed. Sve dok ne završim s vježbanjem, namjerno bih zanemarivala sve ostalo. Taj program planiranog zanemarivanja je, vjerujem, odgovoran za moj uspjeh.”

Pregleda: 1495 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Pravi slijepac - poučna priča o pravim vrijednostima
Pravi slijepac - poučna priča o pravim vrijednostima

Stara perzijska priča opisuje čovjeka koji je bio opsjednut mišlju: posjedovati zlato, imati sve postojeće zlato na ovom svijetu! Ta misao izjedala mu je um i srce. Nijedna druga nije mogla u njemu naći mjesta. Za nj nije postojalo ništa osim zlata.

Savršena žena
Savršena žena

Studenti počeše zapitkivati profesora:

"Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele vas oponašati i slijediti. A nas sve jako zanima jedna stvar: zašto se još uvijek niste oženili?

Zanimljivosti

Prema staroj židovskoj legendi gavran je pocrnio jer se nije htio vratiti na Noinu arku nego se ostao hraniti strvinama, a izvorno je bio bijel. Postao je slikom đavla koji ljudima oduzima razum i odvodi ih u paklene tame.

Humor

Harold Camping, vođa američŤke sekte predvidio je smak svijeta za 21. svibanj 2011, ali pošto se to nije dogodilo on se povukao u sebe i pao u depresiju. Haso, njegov susjed u Kaliforniji, vidjevši ga onako skrhanog, upita: Šta je ba Harolde, šta si tako pokis’o? – Ma čuo si valjda, nije mi se ostvarilo predviđanje. Svi mi se rugaju! -Joj, ma ‘ajde ba Harolde, svako pogriješi, nije smak svijeta!

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)