Sretna zdjelica... Novo!

0 preuzimanja

macka_fotoU šetnji predgrađem poznati skupljač umjetnina spazi pred jednom trgovinom neku šugavu mačku kako iz zdjelice pije mlijeko. Odmah prepozna kako je ta zdjelica vrlo stara i vrlo vrijedna. Nonšalantno uđe u trgovinu i ponudi da će kupiti mačku za dvadeset kuna.

- Žao mi je, mačka nije za prodaju - odgovori mu vlasnik trgovine.

- Ali, molim vas, doista bi mi trebala takva mačka, u kući su mi se pojavili miševi. Platiti ću vam dvjesto kuna za nju.

- Prodano! - reče mu trgovac i pruži mačku.

- Ali znate što - nastavi kupac uzimajući mačku - kad sam već dao za nju dvjesto kuna mogli biste mi uz nju dati i tu staru zdjelicu iz koje je vjerojatno navikla jesti.

- Žao mi je, to mi je sretna zdjelica. Do sada sam već prodao šezdeset osam mačaka!

Nepoznati autor

Pouka: Samo pravi znalac umije prepoznati istinski vrijedne stvari u životu.

Pregleda: 764 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Dosjetljivi savjetnik
Dosjetljivi savjetnik

Istina može biti i vrlo neugodna. Iz iskustva znamo kako nam je često vrlo teško iznijeti svoje stajalište, pa je potrebno prilično dovitljivosti da se ono očituje.

Ljubavna priča gospođe Sue - Valentinovo
Ljubavna priča gospođe Sue - Valentinovo

Gospođa Sue (70) podijelila je svima svoju istinitu ljubavnu priču, koja je oduševila svijet:

Moj dragi suprug John i ja bili smo u braku 46 godina.

Zanimljivosti

Perma itsraživanjima jendog engleksog Sveuičlišta, poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom pšiu solva u nkeoj rijčei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje solvo bduu isparvno naipasni. Osatatk mžoe btii skorz izmejšan, a da rijčei iapk bduu lkao čitljvie. To se dogđaa sotga jer čvojek ne čtia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjieč ojdednom.Začuđujuće, zar ne? A uevijk su nam gvoroili da je pavrpois vžaan.

Humor

– Učiteljica me pitala imam li brata ili sestru koji idu u našu školu. – Što si joj odgovorio? – Da nemam. – I što je ona na to rekla? – Bogu hvala.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)